0294 - 266 221 | 06 - 21 54 78 87 info@fysiobackincontrol.nl

Corona

Veilig naar de fysiotherapeut.
Dat doe je zo.

Voor de meeste mensen is het volstrekt veilig en verantwoord om naar de praktijk te komen, zolang u zich aan alle voorschriften houdt. We bespreken vooraf graag wel de situatie telefonisch goed met u door, omdat er een aantal situaties zijn waarbij wij alleen een videoconsult toepassen of waarbij wij adviseren om een videoconsult toe te passen.  Bij het maken van de afspraak zullen wij daarom een aantal vragen aan u stellen. Het is belangrijk dat u deze vragen zorgvuldig en naar waarheid beantwoordt.

 

Belangrijk is dan dat we ons samen houden aan de hygiëneregels:

 

  • Geen handen schudden
  • Neem je eigen badhanddoek mee
  • Was je handen voor en na de afspraak
  • 1 persoon per fysiotherapeut
  • Hoest en nies in je elleboog
  • Houd 1,5 meter afstand van andere patiënten
  • Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Vergoedingen

Zonder verwijsbriefje naar de fysiotherapeut. Sinds 2006 kan u rechtstreeks naar uw fysiotherapeut. U hebt dus geen verwijsbriefje nodig van de huisarts. Dat heeft voordelen. U komt namelijk direct bij de juiste behandelaar terecht en kunt meteen aan uw herstel gaan werken. Uw fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst hij u naar uw huisarts.

Aan het einde van iedere maand worden de declaraties verstuurd. Bijna alle verzekeringsmaatschappijen vergoeden de fysiotherapie direct aan ons. U komt hier alleen voor in aanmerking wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten.

Bent u niet aanvullend verzekerd, dan worden de kosten van de behandeling alleen bij een chronische aandoening vanaf de 20e behandeling vergoed. Deze chronische aandoening moet voorkomen op de lijst die is vastgesteld door Zorgverzekeraars Nederland. Tevens moet de therapie voorgeschreven zijn door een specialist. Een fysiotherapeutische behandeling voor een niet-chronische aandoening wordt, als u niet aanvullend verzekerd bent, niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Kijk voor meer polis informatie ook op www.kiesbeter.nl

Tarieven

Wanneer u geen aanvullende verzekering hebt en dus geen fysiotherapie vergoed krijgt, zijn de behandelingen voor eigen rekening. Hiervoor worden de onderstaande prijzen gehanteerd.

Screening € 15,00
Intake en onderzoek na screening € 52,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 52,50
Behandeling fysiotherapie € 40,00
Behandeling manuele therapie € 50,00
Toeslag voor uitbehandeling € 15,00
Niet nagekomen afspraak € 29,50

Kunt u een afspraak niet nakomen, dan vragen wij u vriendelijk dit minimaal 24 uur aan ons te melden. Voor een niet-nagekomen of niet tijdig afgebelde afspraak wordt € 29,50 in rekening gebracht. Dit kan helaas niet bij de verzekering worden ingediend en is daarom voor eigen rekening. U krijgt hiervoor de nota thuisgestuurd.

Veel gestelde vragen

Zit fysiotherapie in het basispakket?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket van de zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt, hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u fysiotherapie krijgt. U kunt zich aanvullend verzekeren voor fysiotherapie die niet in de basisverzekering zit.

Vergoeding fysiotherapie jongeren tot 18 jaar

Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).

Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen. De aandoening moet op de lijst met chronische aandoeningen staan. 

Vergoeding fysiotherapie 18 jaar en ouder

Heeft u een chronische aandoening die op de chronische lijst staat? Dan krijgt u fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U betaalt de eerste 20 behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering. Indien u niet aanvullend verzekerd bent dan is de rekening aan u. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening en niet per kalenderjaar.

Aanvullende verzekering

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan krijgt u mogelijk meer behandelingen vergoed. Raadpleeg hiervoor de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering. Vraag uw verzekeraar naar de hoogte van eventuele vergoedingen en of u een eigen bijdrage moet betalen.

Worden behandelingen fysiotherapie vergoed als ik niet aanvullend verzekerd ben?

Bent u niet aanvullend verzekerd dan worden de kosten van de behandeling, alleen bij een chronische aandoening, vanaf de 20e behandeling vergoed. Deze chronische aandoening moet voorkomen op de lijst die is vastgesteld door Zorgverzekeraars Nederland. Tevens moet de therapie voorgeschreven zijn door een specialist. Fysiotherapie voor een niet-chronische aandoening wordt niet vergoed als u niet aanvullend verzekerd bent.

Hoe weet ik hoeveel behandelingen vergoed worden door mijn verzekering?

In uw polisvoorwaarden staat precies beschreven op hoeveel behandelingen Fysio- of Manuele Therapie u recht heeft.

Heb ik een verwijsbrief nodig?

Tegenwoordig is het niet meer noodzakelijk om een verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen. Als u via een specialist bent verwezen, dient u altijd de verwijsbrief mee te nemen.

Tot wanneer kan ik een afspraak afzeggen?

Indien u verhinderd bent om uw geplande afspraak na te komen, dient u dit minimaal 24 uur van te voren door te geven. Als u niet of te laat afbelt, zijn wij genoodzaakt een deel van een behandeling, 29,50 euro, bij u in rekening te brengen.

Maak een afspraak

Heeft u klachten en wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? U kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van uw arts. 

Op afspraak?

Het is mogelijk om buiten de openingstijden een afspraak te maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen?

U kunt ons altijd een email sturen of even bellen als u toch nog een paar vragen heeft.