0294 - 266 221 | 06 - 21 54 78 87 info@fysiobackincontrol.nl

Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een innovatieve vorm van fysiotherapie als onderdeel van een totale behandeling die gericht is op het verbeteren van spierklachten. Voorbeelden zijn hoofdpijn, lage rugklachten, tennis– of golfers elleboog, e.d. Bij deze therapie wordt gebruik gemaakt van dunne acupunctuurnaalden, waarmee verhardingen in spieren, triggerpoints, effectief en snel kunnen worden ontspannen. Meestal is de verbetering direct voelbaar.

 

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een plek, die naast de lokale drukpijn, ook uitstralingspijn veroorzaakt. De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

 

Wat is het verschil tussen dry needling en acupunctuur?

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet die invloed hebben op energiebanen (meridianen) in het lichaam en enige tijd blijven zitten. Bij dry needling wordt één naald gebruikt waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Hierbij wordt gezocht naar triggerpoints, oftewel spierknopen en niet energiebanen.

 

Hoe voelt dry needling aan?

Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van korte duur. Na een dry needling behandeling is het advies om de spieren te stretchen om de spieren weer voldoende belastbaar te maken.

Dry needling valt voor de verzekering onder fysiotherapie. Het is dus afhankelijk van uw aanvullende verzekering hoeveel u vergoed krijgt, u betaalt dus niets extra.    

Maak een afspraak

Heeft u klachten en wilt u weer pijnvrij kunnen bewegen? U kunt bij ons terecht met of zonder een verwijzing van uw arts. 

Op afspraak?

Het is mogelijk om buiten de openingstijden een afspraak te maken. Vraag naar de mogelijkheden.

Heeft u vragen?

U kunt ons altijd een email sturen of even bellen als u toch nog een paar vragen heeft.